Ga naar Content
Haarlem

Zandvoorters blij verrast door mogelijkheid om racewagen van Max van dichtbij te zien

31 augustus 2021, 15.33 uur
Door: Marieke Pijlman · Foto: NH Nieuws

De racewagen van Max Verstappen op het Badhuisplein zorgde voor verraste gezichten vanmorgen. Maar weinig mensen wisten dat de bolide van Max daar zou worden neergezet. "Ik had eigenlijk geen idee", vertelt een vrouw uit Zandvoort. "Ik zag op Facebook iets staan en ben gelijk even komen kijken, gaaf hoor!"

F-1 Racewagen van Max in Zandvoort - NH Nieuws

Even voor elf uur werd de racewagen van een trailer gereden en al gauw kwamen er veel mensen even kijken. Ook schoolklassen kwamen naar het Badhuisplein voor de wagen van Max. "Het is wel heel speciaal", vertelt een jongen van de Mariaschool. "Ik had nooit gedacht dat ik zoiets moois zou kunnen zien in het echte leven."

Geen aankondiging

De gemeente Zandvoort hield de komst van de Formule 1 wagen bewust stil, om een grote toestroom aan mensen te voorkomen. Maar dat lukte uiteindelijk toch niet helemaal. Op het moment dat de wagen werd uitgeladen stonden er zeker meer dan honderd mensen rondom. 

"Het is echt wel een mooi ding", vertelt een man. "Ik heb 'm al eerder gezien, maar het blijft wel echt speciaal om 'm van dichtbij te bekijken."

Ook burgemeester David Moolenburgh en wethouder Raymond van Haaften kwamen even kijken. "Het is prachtig om te zien", vertelt Moolenburgh. "Het maakt ook onderdeel uit van veel meer wat er in Zandvoort aan de gang is. "

"De spanning neemt toe in Zandvoort, het zindert"

David Moolenburgh burgemeester Zandvoort

Kort nadat de racewagen op het plein is neergezet, wordt er een afzetting geplaatst om te voorkomen dat mensen met hun handen aan de wagen gaan zitten. En dat is niet voor niets.  "Ik zou 'm wel even willen aanraken", vertelt een meneer. "Maar helaas mag dat niet." En hij is niet de enige die er zo over denkt. "Ik zou er wel even in willen zitten", lacht een mevrouw. "En ook een rondje in willen racen op het circuit."

De Formule 1-wagen van Max is nog tot vanavond acht uur te bewonderen op het Badhuisplein. 

Lees ook

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]