Ga naar Content

Entertainmentprogramma Dutch Grand Prix aangepast, dj's krijgen betaald

De organisatie Dutch Grand Prix laat weten dat de dj's die tussen de races door optreden, dit weekend betaald worden. Het besluit werd genomen naar aanleiding van het verzoek van zangeres Davina Michelle, die erop stond alleen het volkslied te zingen indien andere artiesten betaald zouden krijgen. "Het entertainmentprogramma van de Formule 1 is aangepast", aldus de organisatie van de Grand Prix.

Foto: Dutch Grand Prix

Met de 'aanpassing van het entertainmentprogramma van de Formule 1', zullen dj's die optreden dus betaald krijgen. Vorige week ontstond ophef toen bleek dat de organisatie muzikanten een alternatief had aangeboden. Optredens zouden volgens dit voorstel in ruil voor vip-kaarten plaatsvinden.

Reactie

Zanger Joshua Nolet van de band Chef'Special reageerde door middel van een video, waarin hij zei dat hij boos was over hoe er naar muzikanten wordt gekeken. Ook sprak hij zich uit over het verzoek van de organisatie, onder meer omdat muzikanten het al zwaar hebben door het festivalseizoen dat in het water viel. 

Als tegenreactie gaf de organisatie vorige week aan dat niet alle kosten van de Grand Prix worden gedekt. "Iedereen heeft het zwaar in de entertainmentsector, dat staat voorop. Maar wij zitten ook met 70 procent inkomsten, terwijl we 100 procent kosten hebben", liet een woordvoerder destijds weten.

Davina Michelle had op dit moment al ingestemd met het gratis zingen van het volkslied, waarna de ophef rondom de betalingen ontstond. 

Vliegende start

Ondanks dat komend weekend maar twee derde van het oorspronkelijke bezoekersaantal vanwege de coronamaatregelen aanwezig mag zijn tijdens de races, zijn de artiesten die optreden enthousiast, vertelt een woordvoerder. "We zijn op zoek naar creatieve oplossingen om daarmee om te gaan. En zijn artiesten die daarin geloven en eraan meedoen."

"Met verschillende dj's vanaf diverse plekken zal het publiek op de tribunes worden vermaakt. We zijn vereerd en blij dat Davina het Wilhelmus zal vertolken voor onze racefans", aldus een woordvoerder. En welke dj's er in de race zijn? "Welke dj's gaan optreden, houden we nog even geheim."

Lees ook

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]