Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Rolstoelcamping speciaal voor bezoekers Grand Prix: "Hopelijk net zo fijn als thuis"

31 augustus 2021, 07.00 uur · Aangepast 31 augustus 2021, 09.19 uur · Door Michael van der Putten

Werklui zijn druk bezig om de verstelbare bedden uit te laden. Op Camping Bloemendaal is de speciaal ingerichte tent met vijftig slaapplekken voor mindervaliden bijna klaar. De enorme ruimte is ingericht voor mensen in een rolstoel die een kaartje hebben gekocht voor de Dutch Grand Prix. 

Frank Smulders van roelstoelcamping Grand Prix - NH Nieuws

Frank Smulders (63) geeft vanuit zijn rolstoel aanwijzingen waar de bedden moeten staan. Met zijn Stichting NRPU (no restrictions party unlimited) maakt hij het voor mensen met een ernstige beperking mogelijk om een festival of evenement te bezoeken. Want dat is voor hen vaak slecht geregeld.

"Ik kom zelf uit de evenementenbranche. Als mensen met een rolstoeltaxi worden opgehaald, dan is dat vaak al rond tien uur. Maar ja, dan moet de hoofdact nog komen. Jammer. Doordat wij dat soort zorg op ons nemen, krijgen ook die mensen een totaalbeleving. Dat vinden ze fantastisch."

Frank zit zelf al dertig jaar in een rolstoel en merkt hoe weinig aandacht er is voor mensen die mindervalide zijn. "Wij mensen in een rolstoel, daar is geen plek voor. Er wordt voor ons nergens naar gekeken."

Speciale units voor de roelstoelcamping - Freek Miggelbrink

Het hele 'paviljoen', zoals Frank het noemt, is drempelvrij. "Maar we hebben ook tilliften en speciale wc- en douche-units.  We hebben zelfs uitgebreide zorgunits voor mensen met ernstige beperkingen als een hoge dwarslaesie."

Ook wordt het vervoer van en naar het circuit verzorgd. "En natuurlijk gaan we het hier gezellig maken. Het moet wel een feestje worden voor de mensen die hier zijn."

Quote

"We hopen zo echt dat iedereen het zo goed heeft als thuis"

Frank Smekers

In vijf dagen zijn er zo'n driehonderd zorgmedewerkers die zich belangeloos inzetten om de mensen in en uit bed te krijgen als dat nodig is. "We hopen zo echt dat iedereen het zo goed heeft als thuis."

Rob Langenberg, hoofd van de evenementen van de Dutch Grand Prix, komt ook een kijkje nemen. Hij is onder de indruk van het hele complex. "Voor mensen in een rolstoel is dat toch vaak een uitdaging om naar een event te komen. Het is dus heel goed dat dit hier nu staat en dat mensen de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Ik ben daar ontzettend blij mee."

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie