Ga naar Content

Kickboksster Jorina Baars na 706 dagen nog altijd de beste

Kickboksster Jorina Baars uit Den Helder verdedigde vorige week in het Schotse Glasgow met succes haar wereldtitel in het Muaythai. Het was voor de 32-jarige vechtsportster vanwege de coronacrisis haar eerste wedstrijd in bijna twee jaar tijd. "Gelukkig kon ik na zoveel dagen eindelijk weer vechten en de titel winnen", aldus Baars. 

Kickboksster Jorina Baars na 706 dagen nog altijd de beste - NH Sport / Frank van der Meijden

Baars liet in het titelgevecht geen spaan heel van haar Engelse opponente Claire Clements. De Helderse domineerde en won uiteindelijk na vijf ronden op basis van punten. "Mijn tegenstandster was bij de weging veel te zwaar en daarom kon ze volgens de reglementen de wereldtitel al niet meer winnen", vertelt Baars. "Maar ik wilde na zo'n lange tijd natuurlijk wel nog gewoon gaan vechten. Dus de wedstrijd ging door en uiteindelijk kon ik goed om haar heen bewegen en domineerde ik de partij." 

"Mijn tegenstander was tien kilo zwaarder. Ze had goed gegeten, dat kon je wel aan haar zien"

Kickboksster Jorina Baars

Lang wachten

Uiteindelijk zaten er maar liefst 706 dagen tussen de laatste twee partijen van Baars. De kickboksster en tevens sportschool eigenaresse, hoopt daarom dat haar volgende wedstrijd sneller zal volgen. "Ik wil eind dit jaar nog een keer gaan vechten, zodat ik weer in een goed ritme kan komen. De gesprekken met de organisatie zijn al gaande, dus laten we hopen dat het snel lukt."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]