Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Doorgang Rijksstraatweg via Alkmaarseweg nu definitief dicht voor auto's

30 augustus 2021, 12.08 uur · Aangepast 30 augustus 2021, 14.44 uur · Door Redactie IJmond

Automobilisten in Beverwijk kunnen vanaf vandaag de Rijksstraatweg niet meer bereiken via de Alkmaarseweg. De weg is tussen de Elzenhof en de Krayenhofflaan met een plantenbak afgesloten voor auto's. Verkeer naar Castricum kan via de Plesmanweg en de Binnenduinrandweg reizen, aldus de gemeente.

Alkmaarseweg afgesloten - Gemeente Beverwijk

De maatregel moet de Alkmaarseweg en Rijksstraatweg, die in elkaar overgaan, veiliger maken voor voetgangers en fietsers. Auto's mogen er maximaal dertig kilometer per uur gaan, maar in de praktijk reden mensen vaak harder.

Ook moet het afsluiten van de weg helpen om het maximum van vierduizend auto's per dag door de Alkmaarseweg te halen. Dat aantal lag een stuk hoger door automobilisten die de weg gebruikten om de Rijksstraatweg te bereiken.

Plantenbak Alkmaarseweg / Rijksstraatweg - Gemeente Beverwijk

Het streven om een maximum van vierduizend auto's per dag door de Alkmaarseweg te laten rijden bestaat al sinds 2011. Toen veranderde de status van de weg van doorgaande weg naar erftoegangsweg omdat de Binnenduinrandweg werd geopend.

Een ongewenst gevolg van de afsluiting kan zijn dat er meer auto's door de Maarten van Heemskerckstraat rijden. De gemeente zegt de straat de komende tijd op verkeersdrukte te monitoren.

Plattegrond afsluiting Alkmaarseweg - Gemeente Heemskerk

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]