Ga naar Content

Zesde aanhouding voor drugsmoord Bergen aan Zee, nog twee mannen voortvluchtig

 Eind juli is er opnieuw iemand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord in Bergen aan Zee in februari van dit jaar. Daarbij kwam een Colombiaan om het leven. Het gaat om een man van Poolse afkomst. Er zitten nu zes mannen vast en twee zijn nog voortvluchtig. Toch wil justitie het onderzoek afronden.

Het slachtoffer ligt verderop in de staat. Er wordt gewacht op de Forensische Opsporing - Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

Dat bleek uit de eerste van de drie tussentijdse zittingen van moordverdachten vandaag: nog twee moeten voorkomen. Zij zouden een rol hebben gespeeld bij de poging tot ontvoering van de Colombiaan en hem daarna met meerdere schoten hebben neergeschoten. 

De zesde verdachte is op 27juli  aangehouden in Nederland. De officier van justitie liet weten dat twee verdachten nog spoorloos zijn en het Openbaar Ministerie ook niet verwacht ze binnenkort te kunnen aanhouden. Één van hen zou de schutter zijn.

Mogelijk zitten ze in het buitenland: andere verdachten werden eerder dit jaar in Spanje aangehouden en overgeleverd aan Nederland.

Stand van onderzoek

In de zaken rondom Marius M., Haik C. A. en Aram K. wordt vandaag bekend wat de stand is van het onderzoek, of er nog onderzoekswensen zijn of verzoeken voor opheffing van de voorlopige hechtenis.

Ondanks dat er nog twee mannen – het OM weet om wie het gaat – nog vrij rondlopen, wil de officier het einddossier in oktober af hebben en wordt er een datum gepland voor een inhoudelijke zitting waarin dus acht zaken (van acht personen) worden behandeld, maar waar twee verdachten niet bij aanwezig zullen zijn. Later vandaag meer. 

De moordverdachten staan in het onderzoek los terecht van zes Colombianen: daarvan zitten er vijf nog vast, één is vrij, maar allen worden ze verdacht van witwassen van ruim 500.000 euro. Zij zouden in Bergen aan Zee zijn geweest om een deal met nepcoke te maken, vermoedelijk met de zes moordverdachten.

Ze zouden wraak willen nemen voor een eerdere ripdeal. Begin augustus bleek dat de Colombianen volgens het OM mogelijk al maanden in Nederland waren, te zien aan verdachte geldtransacties. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]