Ga naar Content

AZ spoelt Europese kater weg tegen Heerenveen

AZ heeft de eerste overwinning in de eredivisie binnen. De Alkmaarders wonnen zondag op bezoek bij sc Heerenveen met 3-1 dankzij doelpunten van Vangelis Pavlidis, Aslak Witry en Dani de Wit. Daarmee neemt het elftal sportieve revanche na het mislopen van de Europa League tegen Celtic.

Vruegde na de treffer van Aslak Witry - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Vlak voor de wedstrijd werd behoorlijk gespeculeerd over Joey Veerman, die de overstap van sc Heerenveen naar AZ zou gaan maken. De Volendammer wordt in verband met de Alkmaarders gebracht om Teun Koopmeiners, die nog altijd speler van AZ is, op te volgen op het middenveld. Zijn naamgenoot en tevens mede-Volendammer Henk Veerman tekende overigens voor de openingstreffer voor de Friezen na elf minuten spelen.

AZ raakte echter niet in paniek en herstelde de schade vrij snel. Vangelis Pavlidis zette de ploeg van trainer Pascal Jansen op gelijke hoogte en maakte daarmee zijn eerste officiële treffer in dienst van de Alkmaarders: 1-1. De Griekse spits trof voor rust nog de paal en zag Dani de Wit een dot van een kans missen.

Parel

Het duurde na de pauze niet lang totdat AZ op voorsprong kwam. Het goede spel werd beloond met een fantastische goal van Aslak Witry. De nieuweling, die deze zomer overkwam van Djurgårdens IF, schoot fraai raak van buiten de zestien: 1-2.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Heerenveen zocht in de slotfase wat meer de aanval en voerde de druk op. De Wit gooide het duel voor AZ in het slot. De middenvelder werkte de bal binnen na een goede actie van invaller Tijjani Reijnders.

AZ stijgt dankzij de overwinning met stip op de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd was het elftal nog puntloos. Na de 3-1 overwinning in Friesland bezet AZ de elfde plaats in de eredivisie.

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Letschert, Martins Indi, Witry; Midtsjö (Clasie/85), De Wit, Koopmeiniers; Karlsson (Reijnders/85), Pavlidis (Evjen/73), Aboukhlal (Gudmundsson/63)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]