Ga naar Content

Transfersoap nog niet ten einde: Van de Ven en FC Volendam komen er niet uit

De arbitragecommissie van de KNVB moet uitsluitsel gaan geven in de transfersoap rondom FC Volendam-verdediger Micky van de Ven. Het ultimatum van de commissie is gisteravond verlopen zonder vooruitgang. De eindtijd werd al met een dag uitgesteld, maar dat mocht niet baten. 

Micky van de Ven (m) - Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

De twintigjarige verdediger en zaakwaarnemer Mino Raiola kregen tot donderdagmiddag vijf uur de kans om tot een compromis te komen met FC Volendam. Dit ultimatum werd met een dag verlengd door de commissie, maar zonder succes. De commissie gaat nu uitspraak doen. Inmiddels zit er haast achter voor Van de Ven, omdat de transfermarkt 31 augustus om 0.00 uur sluit. 

Interesse van Wolfsburg

Van de Ven en FC Volendam stonden woensdagavond lijnrecht tegenover elkaar in Zeist tijdens een arbitragezaak. Volgens de 20-jarige speler vraagt de club een te hoge transfersom om van zijn doorlopende contract af te komen. De Telegraaf meldde eerder dat het Duitse Wolfsburg twee miljoen euro zou willen betalen voor Van de Ven, maar eist FC Volendam het dubbele. Zijn contract loopt af in de zomer van 2023. 

Niet in actie

Dit seizoen kwam Van de Ven nog niet in actie voor de ploeg uit het vissersdorp. Eerst zou hij last hebben gehad van een knieblessure en afgelopen week 'voelde hij zich niet lekker', volgens trainer Wim Jonk. De verdediger debuteerde 4 oktober 2019 tegen Jong PSV. Hij speelde -tot nu toe- 48 wedstrijden in het eerste van FC Volendam.

Keje Molenaar, directeur externe betrekkingen bij FC Volendam, ging gisteren uitgebreid in op de transfersoap bij De Aftrap:

De Aftrap van vrijdag 27 augustus met Ronald de Boer en Keje Molenaar - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]