Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Formule 1: Davina Michelle zingt volkslied alleen als andere artiesten betaald krijgen

27 augustus 2021, 13.40 uur · Door Dimitri Walbeek

Davina Michelle zingt zondag 5 september voorafgaand aan de Formule 1 in Zandvoort het volkslied, onder voorwaarde dat andere artiesten die dat weekend optreden betaald krijgen. Dat heeft haar woordvoerder vrijdag laten weten aan onder meer Hart van Nederland.

Zangeres Davina Michelle op het circuit van Zandvoort - DGP

Organisator Dutch Grand Prix kreeg deze week de volle laag van de Haarlemse zanger Joshua Nolet van de band Chef'Special. Namens Prins Bernhard, eigenaar van het circuit in Zandvoort, kreeg de Haarlemse band de vraag op te komen treden voorafgaand aan de Formule 1. Maar dat moest wel gratis, in ruil voor wat VIP-tickets. Wreed, vond Nolet, omdat de muziekbranche het water aan de lippen heeft staan vanwege alle coronamaatregelen.

Internationale exposure

Nolet was verontwaardigd en liet dat blijken op social media. Dat leidde tot een storm van kritiek op Bernhard en consorten. Al snel bleek dat meerdere artiesten op dezelfde manier waren benaderd, net als Davina Michelle. Zij stemde ermee in om gratis te komen zingen in ruil voor internationale exposure. Nu maakt zij dit statement om op te komen voor de artiestenwereld die het in deze coronatijd al zo zwaar heeft.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]