Start van hoofdcontent

Sport

nl

Ajax-bankzitter Ekkelenkamp vertrekt naar Hertha BSC

26 augustus 2021, 22.49 uur · Door Milton Pus

Jurgen Ekkelenkamp heeft besloten om Ajax te verlaten. De 21-jarige middenvelder gaat naar Hertha BSC. Hij tekent een contract tot de zomer van 2025 in Berlijn. 

Jurgen Ekkelenkamp in de oefenwedstrijd tegen Leeds United - Pro Shots / Marcel van Dorst

Hertha betaalt -naar verluidt- drie miljoen euro voor de speler van Jong Oranje. Ajax heeft ook doorverkooppercentage bedongen. Ekkelenkamp lag nog vast tot de zomer van 2022. 

De middenvelder ontpopte zich nooit tot basisklant bij de Amsterdammers en kwam tot slechts tot 25 wedstrijden in de eredivisie. Daarvan waren de meeste als invaller. Ajax-fans zullen hem vooral herinneren vanwege de 'judoworp' ten opzichte van Cristiano Ronaldo in de Champions League, twee jaar geleden. Ekkelenkamp verijdelde daarmee een veelbelovende aanval van de Portugees in het duel met Juventus. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]