Ga naar Content

UvA-studenten moeten weer fysiek aanwezig zijn bij colleges

Studenten van de Universteit van Amsterdam moeten vanaf september weer verplicht fysiek aanwezig zijn bij colleges. Zij moeten bij het rondlopen in de UvA-gebouwen een mondkapje dragen. Sinds de eerste coronamaatregelen in maart 2020 vond het onderwijs grotendeels online plaats.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Volgens de universiteit is 'aanwezigheid op de campus essentieel voor de kwaliteit van het onderwijs'.

Studenten mogen hun mondkapjes af doen als ze op hun studie- of werkplek zijn. Voor tentamens  is een maximale groepsgrootte van 75 personen van kracht als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Als dat wel mogelijk is, vervalt deze maximale groepsgrootte. 

Zorgen

In september is nog niet iedereen volledig beschermd tegen het coronavirus en dat leidt tot zorgen. Eerder deze week diende een UvA docent zijn ontslag in vanwege versoepelingen in het onderwijs. De Vrije Universiteit heeft besloten om de keuze tussen online of fysiek onderwijs aan de studenten en medewerkers zelf te laten.

De UvA begrijpt de zorgen over de gezondheidsrisico's bij contact met andere studenten of medewerkers. Zij laat weten dat "als je niet naar campus wil of kan komen vanwege een quarantaineplicht, een persoonlijke kwetsbare situatie of vanwege een kwetsbare thuissituatie, je contact kunt opnemen met je opleiding of leidinggevende om een oplossing te zoeken."

Volgende week gaat de intreeweek van start. Voor onderwijsgerelateerde introductieactiviteiten geldt een maximale groepsgrootte van 75 mensen, zonder 1,5 meter afstand. Voor andere activiteiten die week moet wel afstand gehouden worden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]