Ga naar Content

Ook AZ - Celtic niet op televisie, Alkmaarders kiezen voor Facebook

Net zoals de heenwedstrijd tussen AZ en Celtic in de Europa League, zal donderdagavond ook de return niet worden uitgezonden op de Nederlandse televisie. De Alkmaarders kiezen er nu voor om het duel op Facebook uit te zenden. 

Teun Koopmeiners in duel met Stephen Welsh van Celtic - Foto: Matthew Buxton / MB Media

Vorige week woensdag speelde AZ tegen de Schotten de heenwedstrijd op Celtic Park. Deze wedstrijd was toen alleen tegen betaling te zien via Celtic TV. Nadat vorige week geen van de Nederlandse zenders de uitzendrechten van het duel in Glasgow had weten te bemachtigen, is dat dus deze week opnieuw het geval. 

Algemeen Directeur Robert Eenhoorn laat in een reactie op de website van AZ weten niet blij te zijn met de situatie. “Nadat biedingen voor deze wedstrijd bij ons waren binnengekomen, begrijpen we nu ook beter waarom vorige week door Celtic geen overeenkomst is gesloten. Vanuit het buitenland is er meer dan voldoende serieuze interesse, maar bij de Nederlandse zenders ligt dat blijkbaar anders. Deze ontwikkeling is niet goed voor het Nederlands voetbal en wat ons betreft een mooie uitdaging voor de toekomstig directeur van de NL League”,  aldus Eenhoorn die hiermee verwijst naar de nieuw op te richten competitie-organisatie, die er voor moet zorgen om de Eredivisie aanzien meer aanzien te geven in Europa. 

Facebook

AZ kiest er nu voor om de registratie van de wedstrijd in eigen hand te nemen. De wedstrijd zal nu via de Facebookpagina van AZ te zien zijn. Om 19.55 uur begint de voorbeschouwing van de wedstrijd en aansluit om 20.15 is de aftrap tussen AZ en Celtic. De Alkmaarders moeten in eigen huis de 2-0 nederlaag van vorige week zien goed te maken om door te stromen tot de groepsfase van de Europa League. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]