Ga naar Content

Politie stuit bij toeval op drugsdeal: kilo amfetamine in zak hondenvoer

Surveillerende agenten hebben gisteren op station Bussum-Zuid drie mannen betrapt die verdacht worden van drugshandel. Dat leidde ook tot een flinke drugsvangst: de politie vond een kilo aan vermoedelijk amfetamine, verstopt in een zak hondenvoer. Bij een huiszoeking later werd nog eens honderd kilo aan drugs gevonden.

Foto: Adobe Stock

De politie was op het station vanwege een controle op fietsendiefstallen toen ze drie verdachte mannen op scooters zagen. De kentekens van de scooters werden gecontroleerd en daaruit bleek dat er al vaker meldingen waren geweest van mogelijke drugshandel door de eigenaren van de scooters. 

De agenten spraken de mannen aan en vonden al snel de zak hondenvoer vol drugs. De mannen - twee Bussumers en een Amsterdammer - werden daarna aangehouden.

Soft- en harddrugs in huis

Na de aanhouding van de mannen werd ook een huis aan de Lange Heul, even verderop, doorzocht. Daar vond de politie nog eens een flinke hoeveelheid soft- en harddrugs. Ook werden middelen gevonden waarmee synthetische drugs worden gemaakt. 

Alle drugs zijn in beslag genomen. Onderzocht wordt om welke soorten het precies gaat. De drie verdachten zitten vast voor onderzoek en verhoor.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]