Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Na één schooldag alweer klassen in quarantaine: "Overviel ons compleet"

25 augustus 2021, 12.59 uur · Door Dimitri Walbeek

Twee klassen van de Haarlemse Montessorischool moesten na één schooldag in het nieuwe jaar alweer in quarantaine. Hoewel ouders hadden toegezegd dat alle leerlingen vooraf zijn getest, kwamen bij drie kinderen in twee klassen besmettingen met corona aan het licht.

Joost Lammers / NH Nieuws

Maandag tijdens de eerste dag kwamen bij leerlingen al coronaklachten naar boven en in ieder geval één kind ging voortijdig naar huis. Al snel bleek het om meerdere leerlingen te gaan. Op dinsdag is in overleg met de GGD besloten dat de twee klassen niet op school mochten zijn.

Gouden weken

Directeur Armand van den Eeckhout: "Het overviel ons compleet. Voor de kinderen, de ouders en het team is het een flinke domper. Om klassen in wat wij noemen de 'gouden weken' van het schooljaar naar huis te moeten sturen is heel vervelend."

Het gaat om een klas in de middenbouw en eentje in de bovenbouw op de locatie Louise de Colignylaan 3 in Haarlem. Van den Eeckhout: "Ik heb gehoord dat scholen zo moesten eindigen en dat achtste groepen thuis afscheid moesten nemen van school. Maar dit is ook vreselijk. Blijkbaar zijn wij nu aan de beurt."

Thuisonderwijs

Na zes weken zomervakantie zitten de Montessori-kinderen nu weer thuis, achter een laptop thuisonderwijs te volgen. Vijf dagen mogen ze niet naar school. Dan moeten ze een test bij de GGD doen. Als die negatief is, staan de schooldeuren weer voor ze open. "Dus als ze geluk hebben, zijn ze vanaf aanstaande maandag opnieuw weer van harte welkom op school", zegt de directeur.

Of de leerkrachten van de twee klassen zijn gevaccineerd, wil  Van den Eeckhout in verband met de privacy niet zeggen. In zijn algemeenheid is het volgens hem zo dat gevaccineerde volwassenen niet in thuisquarantaine hoeven.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]