Ga naar Content

Hoofdverdachte groot drugslab Anna Paulowna voorlopig weer op vrije voeten

De 31-jarige Dennis D. uit Badhoevedorp komt vandaag na acht maanden voorarrest weer op vrije voeten. Hij werd in december aangehouden vanwege een drugslaboratorium dat vorig jaar februari werd ontdekt in Anna Paulowna. Ook zijn vader en oom zijn verdachten in de zaak, maar zij mochten de rechtszaak al in vrijheid afwachten.

Foto: NH Nieuws

D.'s advocaat pleitte maandag tegenover de rechter al voor de voorlopige vrijlating van haar cliënt. Ze vindt dat het voorarrest geen voorschot mocht zijn op de uiteindelijke straf. Bovendien is er nog geen zicht op een inhoudelijke behandeling, en zou die wel eens pas in 2022 aan bod kunnen komen.

In het voorjaar is D. vader geworden van een dochter. Zijn vriendin was ook bij de rechtszaak en gaf middels zijn advocaat aan heel graag te willen dat hij thuis zou komen om zijn taak als vader en kostwinner op zich te nemen. Hij beaamde dat hij graag bij zijn vriendin en kind wilde zijn.

Risico

De officier van justitie vond het geen goed idee en vond het risico dat D. in zijn oude gedrag zou vervallen te groot. "Hij was eerder dit jaar drie weken op vrije voeten om bij de geboorte van zijn dochter te zijn en dat vind ik voldoende."

Lees ook

De rechter ging toch mee in het verzoek van de advocaat, zo werd gisteren bekend. D. is dus - sinds vanmiddag 12.00 uur - voorlopig op vrije voeten, maar wel onder de voorwaarde dat hij op zijn woonadres moet verblijven.

De komende tijd worden onder andere nog meerdere getuigen gehoord. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor het drietal inhoudelijk wordt behandeld.

Het drugslab aan de Veerweg in Anna Paulowna werd begin februari vorig jaar ontdekt en ontmanteld. In het vrijstaande woonhuis was niemand aanwezig, maar stonden wel vaten met 500 liter amfetamine-olie klaar om te worden verwerkt.

De recherche kwam het lab op het spoor na tips uit de omgeving. In het pand troffen agenten een professionele installatie aan om drugs te produceren. De hoeveelheid amfetamine-olie die werd aangetroffen, had een handelswaarde van ruim een half miljoen euro. De opsporingsdienst nam ook twee auto's en twee jetski's in beslag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]