Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Coronacijfers: 270 mensen positief getest, één ziekenhuisopname

24 augustus 2021, 15.43 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

In Alkmaar en omstreken zijn de afgelopen week 270 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een lichte stijging ten opzichte van vorige week, toen 250 mensen positief werden getest. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Vanuit Alkmaar werd een persoon met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis.

NH Nieuws / Thyra de Groot

Gemeente Alkmaar telt verhoudingsgewijs de meeste besmettingen. Per honderdduizend inwoners zijn daar afgelopen week zo'n 111 mensen positief getest. Omdat de gemeente Alkmaar meer dan honderdduizend inwoners telt, betekent dit in de praktijk dat er 121 personen positief getest zijn op corona. Eén persoon moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Bergen is de gemeente met het op een na hoogste besmettingscijfer per honderdduizend inwoners. Daar zijn afgelopen week per honderdduizend inwoners zo’n 97 mensen positief getest. Omdat de gemeente nog geen dertigduizend inwoners telt, betekent dit In de praktijk dat er 29 mensen positief hebben getest op corona.

De gemeente met de minste (geregistreerde) besmettingen per honderdduizend inwoners is Heerhugowaard. Per honderdduizend inwoners zijn  daar zo'n zeventig mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat in Heerhugowaard veertig mensen positief getest zijn op het virus.

Er is afgelopen week in de regio niemand aan de gevolgen van het virus overleden.

Om verschillende gemeenten goed met elkaar te kunnen vergelijken zijn de testcijfers omgerekend naar honderdduizend inwoners per gemeente.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]