Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

RTL Boulevard blijft voorlopig uitzenden vanaf Hilversums Mediapark

23 augustus 2021, 14.26 uur · Aangepast 23 augustus 2021, 14.53 uur · Door Sjoerd Stoop

Televisieprogramma RTL Boulevard keert voorlopig nog niet terug naar Amsterdam en blijft uitzenden vanaf het Hilversumse Mediapark. Dat bevestigt een woordvoerder. Of en wanneer de studio's op het Amsterdamse Leidseplein weer gebruikt gaan worden, is nog niet bekend. 

Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

RTL Boulevard verruilde het centrum van Amsterdam voor het Hilversumse Mediapark begin vorige maand. Dat besluit werd genomen na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries en de bedreigingen aan het adres van RTL Boulevard een paar dagen daarna.

Er werd gekozen voor Hilversum, omdat de veiligheid van de medewerkers beter gegarandeerd kon worden. De eerste uitzendingen van het programma vanuit Hilversum werden vanwege de gebeurtenissen ook streng beveiligd door zwaarbewapende agenten.

Strenge veiligheidsmaatregelen verlengd

Hilversum maakte afgelopen week bekend dat de veiligheidsmaatregelen die na de komst van RTL Boulevard werden genomen op en rond het Mediapark met zeker een maand worden verlengd. Volgens de gemeente gebeurt dat omdat 'de dreiging nog niet is verminderd'. 

Met de veiligheidsmaatregelen geeft Hilversum de politie meer handvatten om de veiligheid van de medewerkers van RTL Boulevard en ander personeel op het Mediapark te garanderen. Zo mag de politie preventief fouilleren en mogen ook auto's makkelijker worden doorzocht. Dat mag de politie niet alleen op het Mediapark zelf, maar ook in grote delen van twee aangrenzende woonwijken. 

Amsterdams decor

RTL Boulevard neemt - hoewel de uitzendingen dus voorlopig vanuit Hilversum blijven komen - geen afscheid van Amsterdam. Hoewel een terugkeer naar de hoofdstad nog op zich laat wachten, is het decor van het televisieprogramma sinds vorige week wel weer 'Amsterdams'. Het programma heeft een decor waarin een deel van het oude decor van de studio op het Leidseplein is verwerkt. Ook worden er schermen gebruikt met beelden vanuit de stad. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]