Ga naar Content

Max de Waal en Naci Ünüvar bezorgen Jong Ajax eerste driepunter van het seizoen

Op bezoek bij gedeeld koploper FC Den Bosch heeft Jong Ajax zichzelf een goede dienst bewezen. In Stadion De Vliert won de ploeg van trainer John Heitinga met 3-2. Max de Waal was met twee treffers de gevierde man bij de beloften uit Amsterdam.

Ünüvar (l) is blij met zijn treffer, Van Gelderen en De Waal feliciteren hem - Foto: Pro Shots / Peter van Gogh

De supporters van FC Den Bosch zaten amper op hun stoeltje toen ze al konden juichen. Roy Kuijpers werd weggestuurd aan de rechterkant en verschalkte verdedigers Donny Warmerdam en Rio Hillen. Vervolgens passeerde hij Jong Ajax-keeper Charlie Setford in de korte hoek: 1-0.

Max de Waal in vorm

Ondanks twee nederlagen in de eerste twee duels toonde Jong Ajax veerkracht. Met name De Waal liet van zich spreken. In de 23e minuut tekende hij voor de gelijkmaker na een goede actie op de achterlijn. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal onder doelman Wouter van der Steen door.

De 1-2 kwam ook op naam van De Waal. Hij omspeelde Van der Steen, bleef rustig en trof doel. Bij het juichen daagde hij de supporters van FC Den Bosch uit en dat kwam hem op een bierdouche te staan.

Tekst loopt verder onder de Tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Met zijn eerste balcontact besliste invaller Naci Ünüvar ruim twintig minuten voor tijd de wedstrijd. Hij tikte een voorzet van Youri Regeer van dichtbij binnen. Kuijpers bepaalde diep in de blessuretijd met een afstandsschot de eindstand op 2-3.

Opstelling Jong Ajax: Setford; Van Gelderen (Van der Sloot/83), Warmerdam, Hillen, Baas; Regeer, Hlynsson (Yah/78), Fitz-Jim; Rasmussen (Ünüvar/68), De Waal, Martha (Hansen/83)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]