Ga naar Content

VIDEO: Tweede evacuatievlucht uit Afghanistan geland op Schiphol

Op Schiphol is een tweede evacuatievlucht uit Afghanistan geland. Dit keer werd gebruik gemaakt van een Airbus A330-MRTT van de NAVO. Aan boord zaten 180 passagiers, meldt het ministerie van Defensie. Er is niet bekendgemaakt of er Nederlanders aan boord zaten.

De Airbus A330 MRTT van de NAVO op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

De militaire Airbus vertrok vanuit Islamabad in Pakistan en landde rond 15.15 uur op de Polderbaan van Schiphol. De passagiers zijn uitgestapt op een platform en met bussen naar een onbekende locatie gebracht. Daar wordt iedereen eerst getest op corona, voordat ze verder mogen reizen.

De Airbus A330 MRTT landde vanmiddag op de Polderbaan van Schiphol:

De Airbus A330 MRTT van de NAVO landt op Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

De Airbus A330 MRTT is een multifunctioneel toestel: het kan andere vliegtuigen in de lucht voorzien van brandstof en kan worden gebruikt voor het vervoer van passagiers en vracht. De MRTT-toestellen staan gestationeerd op Eindhoven Airport. De vliegtuigen zijn van de NAVO en worden gedeeld door Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Noorwegen en Tsjechië.

Transportvliegtuig

Afgelopen woensdagavond kwam de eerste evacuatievlucht uit Afghanistan aan op Schiphol. Toen werd er gebruikt gemaakt van een Boeing C-17 Globemaster III, een groot transportvliegtuig dat ook wordt gedeeld door meerdere landen.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]