Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Twee Hilversummers (18, 19) langer vast voor fatale mishandeling op Mallorca

19 augustus 2021, 17.21 uur · Door Sidney Dijkers

De twee Hilversummers (18, 19) die begin deze maand als eerste zijn opgepakt in het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca, blijven 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank vandaag besloten.

NH Nieuws/Sjoerd Stoop

De twee Hilversummers, S. B. en H. B., worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo Heuvelman. De man uit Waddinxveen overleed een paar dagen later na de mishandeling aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Daarnaast wordt de 19-jarige uit Hilversum ook verdacht van het mishandelen van een vriend van Carlo Heuvelman en van betrokkenheid bij een andere vechtpartij die ook op de boulevard op Mallorca plaatsvond. Bij die laatstgenoemde andere vechtpartij wordt ook de 18-jarige Hilversummer verdacht van betrokkenheid.

In het onderzoek naar de vechtpartijen op Mallorca zit ook nog een derde verdachte vast. Het gaat hierbij ook om een man uit Hilversum. De 18-jarige wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het geweld waar Carlo Heuvelman door om het leven kwam. Hij werd vorige week opgepakt. Afgelopen maandag besloot de rechter-commisaris al dat hij voorlopig twee weken blijft vastzitten in voorarrest.

Wat gebeurde er op Mallorca?

In de nacht van dinsdag 13 juli op woensdag 14 juli werd de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen met vier vrienden volgens ooggetuigen uit het niets aangevallen door een groep van negen Nederlanders.

Drie van de vijf hielden daar lichte verwondingen aan over, een van hen raakte bewusteloos en de 27-jarige Carlo Heuvelman belandde in het ziekenhuis. Daar overleed hij een paar dagen later. De man zou door een van de daders tegen zijn hoofd zijn geschopt. Volgens de lokale politie hadden de daders al urenlang opstootjes veroorzaakt. Voor de fatale mishandeling, zou ook een ander slachtoffer zijn mishandeld op de boulevard.

De negen verdachten zijn allemaal tussen de 18 en 20 jaar oud. Acht komen er uit Hilversum, de negende komt uit Bussum.

Het onderzoek naar de mishandelingen op Mallorca is nog steeds in volle gang, meldde het Openbaar Ministerie (OM) vandaag. Inmiddels zijn er al 30 verklaringen afgelegd over wat er zich allemaal op de boulevard heeft afgespeeld. Ook hebben deze getuigen nieuwe beelden gegeven aan het OM, die moeten helpen in het onderzoek.

Het OM zegt te verwachten dat er de komende tijd nog meer verdachten in het onderzoek worden opgepakt. Eerder was al duidelijk dat de vriendengroep die voor de mishandelingen verantwoordelijk zou zijn uit 't Gooi afkomstig is.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]