Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Mediapark blijft maand langer veiligheidsrisicogebied: 'Dreiging is niet verminderd'

19 augustus 2021, 12.59 uur · Door Carlijn Kolk

Het Hilversumse Mediapark blijft een maand langer een veiligheidsrisicogebied vanwege de dreiging rondom RTL Boulevard na de moordaanslag op Peter R. de Vries. Dat laat waarnemend burgemeester Charlie Aptroot weten. De maatregel betekent dat de politie op en rond het park preventief mag fouilleren. 

Inter Visual Studio / Jan Peter Otto

Het Mediapark werd vorige maand voor langere tijd aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat er strenge maatregelen worden genomen, is vanwege de dreiging rondom RTL Boulevard. Na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries en de bedreigingen aan het adres van RTL Boulevard het weekend daarna, heeft het televisieprogramma besloten om voorlopig uit te zenden vanaf een extra beveiligde locatie op het Mediapark.

Nu is dus besloten om de maatregelen nog een maand te verlengen. "Omdat de dreiging nog niet is verminderd, heb ik de aanwijzing voor het veiligheidsrisicogebied verlengd tot en met 16 september 2021", aldus de waarnemend burgemeester.

Ook zegt hij dat 'de politie tot nu toe zeer beperkt gebruik heeft gemaakt van de extra bevoegdheden omdat hiertoe geen aanleiding was'.

De maatregelen rondom het veiligheidsrisicogebied geven de politie extra handvatten om de veiligheid op het Mediapark te garanderen: zo mag er preventief gefouilleerd worden en mogen zelfs bij de geringste twijfel auto's worden doorzocht.

Groter gebied

De verlenging van het veiligheidsrisicogebied geldt niet alleen voor het Mediapark, maar ook voor grote delen van Hilversum-Noord en villawijk Trompenberg. Voor Hilversum-Noord geldt het voor het hele gebied tot aan de Erfgooiersstraat, Kupstraat en de Snelliuslaan, voor Trompenberg voor het stuk tussen het Mediapark en de Jacobus Pennweg, Trompenbergerweg en de Bussumergrintweg.

Dat betekent dat de politie ook daar eventueel mensen kan aanspreken, kan fouilleren en auto's kan doorzoeken. De maatregelen gelden nu tot half september. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]