Ga naar Content

Koopmeiners is klaar om te spelen tegen Celtic, maar Jansen geeft niks prijs

Voor AZ staat morgen de heenwedstrijd tegen Celtic op het programma. De Alkmaarders strijden met de Schotten om een plaats in de groepsfase van de Europa League. Aanvoerder Teun Koopmeiners kijkt er vooral naar uit om voor zo'n 50.000 toeschouwers te spelen op Celtic Park: "Daar ga ik echt van genieten."

Afgelopen zaterdag viel Koopmeiners na een uur in tegen RKC - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Op de persconferentie in Glasgow werd Koopmeiners gevraagd naar zijn huidige situatie bij AZ. Tegen RKC Waalwijk deed hij maar een half uurtje mee. "Ik ben gefocust op de club. Ik ben honderd procent gefocust op de wedstrijd van morgen. Dat ik op bank zat is niet iets wat een hoofdrol moet spelen. We moeten goed voor de dag komen tegen Celtic en ik ben klaar om te spelen."

Verhulst keept

Jansen gaf aan dat een aantal posities mogelijk anders ingevuld gaan worden. Ook een 5-3-2-formatie sluit hij niet uit. Aanvaller Jesper Karlsson ontbreekt sowieso vanwege een schorsing. "Ik ga mogelijk een aantal andere keuzes maken", zegt de AZ-trainer. "Maar het zou bijzonder zijn als de situatie van Koopmeiners en Midtsjø (nog niet helemaal fit, red.) na twee dagen opeens anders is. Op doel kies ik in ieder geval voor Hobie Verhulst, omdat we onze nieuwe keeper Peter Vindahl meer tijd willen geven om te wennen aan AZ."

"Het zou bijzonder zijn als de situatie van Koopmeiners en Midtsjø na twee dagen opeens anders is"

AZ-trainer Pascal Jansen

Koopmeiners kijkt uit naar de sfeer in het stadion. "Ongelofelijk om voor hen te spelen. Daar ga ik echt van genieten. Maar we komen om te voetballen en we spelen altijd om te winnen. Daar gaan we morgen ook voor."

Hogere aanzien van de Europa League

Tot slot gaf Jansen aan wat het verschil is tussen de Europa League en de Conference League. "Dit is een ander toernooi met een hoger aanzien. We spelen in de Europa League tegen betere tegenstanders en grotere clubs. We gaan er dus echt voor om de groepsfase te halen door Celtic over twee duels te verslaan."

Celtic verloor in de voorronde van de Champions League van FC Midtjylland. Een ronde later werden de Denen uitgeschakeld door PSV. In de Schotse competitie heeft Celtic drie punten na twee wedstrijden.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]