Ga naar Content

250 mensen positief getest op corona: opnieuw een lichte daling

In Alkmaar en omstreken zijn de afgelopen week 250 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een lichte daling ten opzichte van vorige week, toen 277 mensen positief werden getest. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Foto: AT5

Verhoudingsgewijs telt gemeente Bergen de meeste besmettingen. Per 100.000 inwoners zijn daar afgelopen week 97,2 mensen positief getest. Omdat de gemeente Bergen echter nog geen dertigduizend inwoners telt, betekent dit in de praktijk dat er 29 personen positief getest zijn op corona.

Heerhugowaard is de gemeente met het op een na hoogste besmettingscijfer per 100.000 inwoners. Daar zijn afgelopen week per 100.000 inwoners zo’n 107,2 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er 55 mensen positief hebben getest op corona.

De gemeente met de minste (geregistreerde) besmettingen per 100.000 inwoners is Heiloo. Per 100.000 inwoners zijn  daar zo'n 67 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat 16 mensen positief getest zijn op het virus.

Castricum was de enige gemeente waar een persoon met coronaklachten werd opgenomen in het ziekenhuis. Er is afgelopen week in de regio niemand aan de gevolgen van het virus overleden.

Om verschillende gemeenten goed met elkaar te kunnen vergelijken zijn de testcijfers omgerekend naar 100.000 inwoners per gemeente.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]