Jong Ajax geeft wedstrijd in slotfase volledig uit handen tegen FC Dordrecht

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen FC Dordrecht over de streep te trekken. In de slotfase maakten de bezoekers twee treffers en gingen er op Sportpark De Toekomst met de 1-2 zege vandoor.

Christian Rasmussen probeert het spectaculair - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

FC  Dordrecht begon goed aan de wedstrijd en doelman Jay Gorter behoedde de Amsterdammers een aantal keren voor een achterstand. Toch was het Max de Waal die Jong Ajax in de 34ste minuut op voorsprong zette. Na een vlotlopende aanval belandde de voeten voor De Waal: 1-0.

Na de pauze was de ploeg van trainer John Heitinga ook de betere ploeg, maar drukte dat vervolgens niet uit in de score. Dordrecht ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker en kreeg zes minuten voor tijd loon na werken. Nikolas Agrafiotis liet doelman Gorter kansloos. Tot overmaat van ramp deed de spits van Dordrecht in de 90ste minuut hetzelfde en bezorgde de bezoekers met een geweldige uithaal de overwinning: 1-2.

Tekst gaat verder onder tweet.

Jong Ajax bezet na de nederlaag de negentiende plaats in de eerste divisie. De Amsterdamse beloftenploeg wacht na twee duels nog op het eerste punt. Aanstaande vrijdag (aftrap 20.00 uur) wacht de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen, Warmerdam (Yah/93), Llansana (Hillen/93), Douglas, Regeer, Fitz-Jim, Hlynsson, Rasmussen, De Waal (Hansen/68), Giovanni (Van Axel Dongen/75)