Ga naar Content

Derde Mallorca-verdachte blijft ook langer vastzitten

Ook de derde verdachte in de Mallorca-zaak blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vanmiddag bepaald. De 18-jarige Hilversummer wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling waarbij Carlo Heuvelman (27) om het leven kwam. Daarnaast wordt hij ook verdacht van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging op Mallorca. 

Foto: NH Nieuws/Sjoerd Stoop

De politie heeft de 18-jarige Hilversummer opgespoord aan de hand van videobeelden van de twee vechtpartijen. Het gaat om beelden die al beschikbaar waren en om nieuwe beelden van een getuige. 

Deze 18-jarige wordt, net als de andere twee Hilversummers, verdacht van doodslag op Carlo Heuvelman uit Waddinxveen. Daarnaast wordt hij verdacht van een poging tot doodslag op twee anderen en openlijke geweldpleging. De officier van justitie vroeg de rechtbank om zijn voorarrest met de maximale termijn van twee weken te verlengen. De rechter-commissaris oordeelde vandaag dat de verdenking stevig genoeg is om hem langer vast te houden.

Mocht het Openbaar Ministerie de Hilversummer langer vast willen houden, dan kan de raadkamer van de rechtbank het voorarrest, na deze twee weken, met maximaal negentig dagen verlengen. 

Al eerder werd het voorarrest van de twee andere Hilversummers met twee weken verlengd. Zij moeten donderdag op de raadkamer van de rechtbank verschijnen. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]