Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Fleur Jong en Jetze Plat dragen Nederlandse vlag op Paralympische Spelen

15 augustus 2021, 20.53 uur · Aangepast 16 augustus 2021, 09.32 uur · Door Stephan Brandhorst

Twee Noord-Hollandse sporters dragen de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie op de Paralympische Spelen in Tokio. Atlete Fleur Jong en handbiker Jetze Plat hebben de eer op 23 augustus.

Fleur Jong draagt tijdens de openingsceremonie de Nederlandse vlag - Helene Wiesenhaan/orange pictures

"Heel bijzonder, toen Esther Vergeer mij vroeg was de twijfel snel weg. Natuurlijk zijn er wat logistieke dingen die geregeld moeten worden, maar ik vond het zo'n eer dat ik daar heel graag ja op wilde zeggen", zegt Amsterdammer Plat tegen de NOS. In Tokio komt hij op de tijdrit, de wegwedstrijd en de triatlon in actie.

Jong gaat in absolute topvorm naar de Spelen. Onlangs vestigde ze een nieuw wereldrecord op de 100 meter en een dag later op het verspringen deed ze dat opnieuw: "Ik kreeg het heel warm en moest lachen. En dacht 'Wauw wat een eer', ik heb meteen ja gezegd. Zo'n eervolle taak op de Spelen. daar ben ik heel blij mee."

De Paralympische Spelen worden van 24 augustus tot en met 5 september gehouden in Tokio.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]