Ga naar Content

Ten Hag genoot van eerste helft: "Het Ajax dat je graag wil zien"

Dankzij een wervelende eerste helft won Ajax zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De 5-0 eindstand tegen het gepromoveerde NEC stond na 45 minuten al op het scorebord. Tot groot genoegen van coach Erik ten Hag. "We hebben allemaal genoten van die eerste helft."

Foto:

"Er was ontzettend veel beweging en ontzettend veel diepgang", zegt Ten Hag over de flitsende eerste 45 minuten van zijn ploeg. "Er was ook heel veel druk naar voren als we de bal niet hadden. Ik denk dat de tegenstander in die fase wat overvraagd werd, met als gevolg heel veel kansen en vijf mooie goals. Dat is het Ajax dat je wil zien."

Waar supporters stiekem al hoopten op een absolute monsterscore, viel het in de tweede helft wat tegen, zag ook Ten Hag. "Over die tweede helft kan ik kort zijn: dat was een stuk minder. Dat is hoe je het eigenlijk niet wil zien. Het gaat erom dat je die gretigheid en dat goede spel vasthoudt."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Mazraoui hongerig

De wedstrijd tegen NEC stond ook in het teken van de terugkeer van Lasse Schöne in de Johan Cruijff Arena. De middenvelder vertrok in 2019 na zeven seizoenen Ajax naar Italië en keerde deze zomer na een kort verblijf in Heerenveen terug bij NEC, de club die hij in 2012 verliet voor Ajax. "Of ik te doen had met Schöne de eerste helft? Jawel, natuurlijk", geeft Noussaïr Mazraoui toe. "Het is altijd gek om tegenover een oude teamgenoot te staan. En als je dan zo wordt weggeblazen.."

Voor Mazraoui zelf was het een veel fijnere avond. Niet alleen maakte de rechtsback voor het eerst sinds januari weer eens de 90 minuten vol in een competitiewedstrijd, ook zorgde hij voor een goal en een assist. "Ik voel me goed. Ik ben weer hongerig en ik ben er weer klaar voor. Alle pech zet ik aan de kant. Het is een nieuw seizoen en dit wil ik vasthouden, dit wil ik laten zien, dit is 'de Nous'." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]