Ga naar Content

AZ-trainer Pascal Jansen vindt het 'geweldig' dat de competitie weer begint

Voor AZ begint morgenmiddag aan de eredivisie met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Alkmaarders zijn Myron Boadu, Calvin Stengs en Marco Bizot kwijtgeraakt, maar desondanks moet AZ 'gewoon' drie punten meenemen uit Waalwijk. Trainer Pascal Jansen vindt het geweldig dat ze weer om het 'echie' spelen.

AZ-trainer Pascal Jansen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen - Foto: Pro Shots

"Het was een lange voorbereiding, maar wel uitgekiend", zegt Jansen tegen AZ TV. "We hebben veel wedstrijden gespeeld en eigenlijk alles aangeraakt wat we wilden aanraken. Zaterdag gaat het om het echie."

Vertrouwen getankt

AZ sloot de voorbereiding af met vier overwinningen. Panathinaikos, OFI Kreta, Real Sociedad en Torino werden verslagen. Eerder wonnen de Noord-Hollanders ook van NEC en TOP Oss. Tegen Anderlecht en KRC werd gelijkgespeeld, terwijl RB Leipzig met 1-0 te sterk was.

"We moeten sowieso waken voor onderschatting. We zullen het weer moeten verdienen"

AZ-trainer Pascal Jansen

"We moeten sowieso waken voor onderschatting. RKC heeft het afgelopen seizoen lastig gehad, maar het begint nu allemaal opnieuw. We zullen het weer moeten verdienen", geeft Jansen aan.

Tegenstander RKC Waalwijk

Bekende spelers bij RKC zijn Alexander Büttner, Iliass Bel Hassani en Michiel Kramer. Ook de trainer is een opvallende naam: Joseph Oosting. Hij is de vader van AZ-speler Thijs Oosting. "Ik heb Thijs niet gevraagd om wat los te krijgen bij zijn vader, want dan moet hij wisselgeld betalen bij zijn vader. Dat hebben we liever niet", lacht de trainer van AZ.

Oosting start in ieder geval tegen RKC, zo gaf Jansen aan. Owen Wijndal, normaal gesproken linksback bij AZ, is nog altijd geblesseerd. Verder wil hij geen namen prijsgeven. "Maar we hebben wel een fitte selectie. Dat is het mooie."

RKC Waalwijk - AZ begint zaterdag om 16.30 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]