Ga naar Content

Haarlemmer Maarten Stekelenburg stopt als international van het Nederlands elftal

Na 63 interlands zet Ajax-keeper Maarten Stekelenburg een punt achter zijn interlandcarrière. De 38-jarige doelman speelde op het EK zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal.

Maarten Stekelenburg in zijn laatste interland op het EK tegen Tsjechië (0-2) - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

De geboren Haarlemmer maakte vijf eindtoernooien mee met Oranje. Hij zat twee keer in de selectie op een WK; in 2006 en 2010. Daarnaast maakte Stekelenburg drie EK's mee: 2008, 2012 en 2021.

Finale en debuut

Op het WK in 2010 haalde het Nederlands elftal de finale in Zuid-Afrika met Stekelenburg als eerste keeper. Met een aantal fraaie reddingen maakte de doelman indruk.

Zijn Oranje-debuut was op 3 september 2004. Onder toenmalig bondscoach Marco van Basten stond de Noord-Hollander in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Liechtenstein onder de lat.

Voorselectie

Door het beëindigen van zijn interlandloopbaan zijn de volgende vier keepers opgenomen in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal: de in Bussum geboren Joël Drommel, Ajax-doelman Remko Pasveer, ex-AZ'er Tim Krul en Justin Bijlow.

Ajacied Devyne Rensch zit er voor het eerst bij. De 18-jarige verdediger zit samen met ploeggenoten Daley Blind, Davy Klaassen, Jurriën Timber, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis en Pasveer in de voorselectie voor drie WK-kwalificatieduels in september. Namens AZ staat alleen Teun Koopmeiners op de lijst. Owen Wijndal is een opvallende afwezige vanwege een blessure.

Van Gaal geeft dinsdag zijn eerste persconferentie sinds zijn terugkeer als bondscoach. Op vrijdag 27 augustus maakt hij de definitieve selectie voor de komende interlandperiode bekend.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]