Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

'Formule 1 in Zandvoort kan doorgaan, maar met minder publiek'

12 augustus 2021, 18.01 uur · Aangepast 12 augustus 2021, 19.09 uur · Door Redactie

Het kabinet gaat groen licht geven voor de Formule 1 in Zandvoort op 3, 4 en 5 september. Dat melden Haagse bronnen aan de NOS. 

Max Verstappen opent vernieuwd circuit Zandvoort - Chris Schotanus

Het evenement kan doorgaan omdat iedereen vaste zitplaatsen heeft, zou het kabinet stellen. Daarnaast vinden er - in tegenstelling tot festivals - geen overnachtingen op het terrein plaats. 

Wel mogen de tribunes waarschijnlijk maar voor tweederde worden gevuld, melden de bronnen aan de NOS. Ook zou iedereen een vaccinatiebewijs of negatieve test moeten hebben om naar binnen te mogen.

Of er gevolgen zijn voor de mensen die al een ticket hebben gekocht, is onbekend. De organisatie achter de Dutch Grand Prix laat aan NH Nieuws weten niet op het nieuws in te willen gaan op dit moment. 

tekst loopt door onder het kader

Persconferentie live bij NH Nieuws

Morgen maakt het kabinet tijdens een persconferentie bekend hoe de komende tijd er op coronagebied uit zal zien. Deze begint om 19.00 uur en is live te zien bij NH Nieuws.

Eerder zei de organisatie nog tegen NH Nieuws te verwachten dat het evenement met 'volledige capaciteit' kon worden gehouden. 

"We gaan ervan uit dat de huidige maatregelen van de overheid het gewenste effect hebben en dat diezelfde maatregelen, na de 13e kunnen worden losgelaten voor professioneel georganiseerde sportevenementen", zei de organisatie na de persconferentie van 26 juli. Toen maakte het kabinet bekend dat alle meerdaagse festivals niet langer mochten doorgaan. 

Voorbereidingen

Voor het evenement worden er per racedag zo'n 105.000 toeschouwers verwacht in Zandvoort. Hiervoor worden grote, tijdelijke, tribunes langs het circuit in de duinen gebouwd. 

Afgelopen maandag was NH Nieuws op het circuit, bij de opbouw van de tribunes. Sportief directeur Jan Lammers zei zich toen niet druk te maken over de persconferentie van morgen. 

"Dingen waar wij geen invloed op hebben, daar maak ik mij nooit zorgen over. Het wordt door de overheid bepaald, maar wij hopen en verwachten dat vanaf 1 september sportevenementen doorgang zullen hebben", aldus Lammers

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]