Ga naar Content

Aanhoudingen voor oplichting en poging daartoe in Monnickendam en Castricum

De politie heeft gisteren en vandaag in Castricum en Amsterdam vier verdachten aangehouden voor oplichting en poging daartoe. De zaken houden voor zover bekend geen verband met elkaar. 

Foto: NH Nieuws

Castricumse wijkagenten sloegen vandaag twee personen in de boeien die worden verdacht van Whatsapp-fraude. Die aanhoudingen hadden ze te danken aan een getuige, die een verdachte situatie bij de politie meldde, zo meldt wijkagent Pim van der Maas op Twitter.

Het duo, een 23-jarige Amsterdammer en een 16-jarige Alkmaarder, zou hebben geprobeerd een inwoner van Castricum op te lichten. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook bij de aanhouding van twee andere verdachten, gisteren in Monnickendam, speelde een getuige een cruciale rol. Het viel de getuige op dat een man die bij een geldautomaat aan 't Spil geld opnam zich warmer had gekleed dan gebruikelijk bij een temperatuur van boven de twintig graden.

Omdat de man ook zijn gezicht had bedekt, trok de getuige aan de bel  bij de politie. Hij gaf onder meer het kenteken door van de auto waarin de man na het pinnen was weggereden. Die auto werd niet veel later gezien in Amsterdam, waar de bestuurder een stopteken kreeg.  

Vijfduizend euro

Bij het fouilleren van de bestuurder en de passagier en het doorzoeken van de auto werd vijfduizend euro én een pinpas aangetroffen. De pinpas bleek eigendom van een 82-jarige Monnickendammer, die onlangs aangifte had gedaan van oplichting. 

De twee verdachten, mannen van 20 en 21 jaar uit Amsterdam, zijn aangehouden. Het geld en de pinpas zijn in beslag genomen.  

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.