Start van hoofdcontent

HOOFDDORP

nl

Ontvoerde Hoofddorper (56) maakt het 'naar omstandigheden redelijk'

12 augustus 2021, 11.59 uur · Aangepast 12 augustus 2021, 12.46 uur · Door Sidney Dijkers

Het gaat 'naar omstandigheden redelijk' met de 56-jarige man uit Hoofddorp, die een week geleden werd ontvoerd in Cruquius en in de nacht van dinsdag op woensdag weer werd vrijgelaten. Dat laat de politie namens de familie weten.

Foto: Sporenonderzoek in Gouda naar aanleiding van de ontvoering in Cruquius van een 56-jarige man uit Hoofddorp - Josh Walet

"Hij en zijn familie willen alle mensen bedanken die hebben meegedacht in deze zaak", schrijft de politie op Twitter. "Ze voelen zich gesteund en hebben aangegeven deze heftige gebeurtenis in alle rust en privacy te willen verwerken."

Ducttape

De 56-jarige Hoofddorper werd een week geleden in Cruquius uit een auto getrokken en ontvoerd. Gisternacht, na zes dagen, werd hij teruggevonden in Delft. Hij werd daar door de ontvoerders op de Van Assendelftstraat uit een auto gezet. Volgens een van de bewoners van de straat had de man ducttape om zijn hoofd en armen.

"Hij riep: bel alsjeblieft de politie, ik ben ontvoerd. Ik vond het een beetje raar, maar ik heb de politie gebeld en ben uiteindelijk naar beneden gegaan", zegt de Delftse tegen Omroep West.

Vergissing

Volgens de politie was de man uit Hoofddorp mishandeld door de ontvoerders en moest hij voor controle naar het ziekenhuis. Inmiddels is hij weer bij zijn familie. De politie gaat er nog steeds van uit dat de ontvoerders zich in hun doelwit hebben vergist en de verkeerde man hebben ontvoerd.

Op de avond van de ontvoering hield de politie in Gouda al zes mannen aan. Ze zoeken nog naar andere daders die bij de ontvoering betrokken zijn geweest.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]