Ga naar Content

277 mensen positief getest op corona: daling zet door

In Alkmaar en omstreken zijn de afgelopen week 277 mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. De cijfers van deze week laten zien dat de daling die twee weken geleden te zien was, doorzet. Toen werden in een week tijd 822 mensen positief getest ten opzichte van 1.528 de week ervoor.  

Foto: Adobe Stock

Verhoudingsgewijs telt gemeente Alkmaar de meeste besmettingen. Per 100.000 inwoners zijn daar afgelopen week 116 mensen positief getest. In de praktijk betekent het dat in de gemeente Alkmaar afgelopen week 127 personen positief zijn getest op corona. 

Bergen is de gemeente met het op een na hoogste besmettingscijfer per 100.000 inwoners. Daar zijn afgelopen week per 100.000 inwoners zo’n 107,2 mensen positief getest. Omdat de gemeente Bergen echter nog geen dertigduizend inwoners telt, zijn er in de praktijk slechts 32 personen positief getest op corona.

De gemeente met de minste (geregistreerde) besmettingen per 100.000 inwoners is Langedijk. Per 100.000 inwoners zijn  daar 71 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat 20 mensen positief getest zijn op het virus.

Vanuit zowel Heiloo als Heerhugowaard moest een persoon met coronaklachten opgenomen worden in het ziekenhuis. Er is afgelopen week in de regio niemand aan de gevolgen van het virus overleden.

Om verschillende gemeenten goed met elkaar te kunnen vergelijken zijn de testcijfers omgerekend naar 100.000 inwoners per gemeente.

Lees ook

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]