Ga naar Content

AZ haalt opnieuw rechtsback uit Noorwegen: Fonn Witry opvolger van Svensson

AZ heeft zich versterkt met Aslak Fonn Witry. De Noorse rechtsback tekende maandagmiddag een vijfjarig contract en is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Jonas Svensson.

Foto:

"AZ staat heel goed bekend in Scandinavië", vertelt Aslak Fonn Witry op de site van AZ. "Ik ben trots om nu deel uit te maken van deze club. Voor mijn ontwikkeling is dit een perfecte stap."

Extra mogelijkheden

Door het vertrek van Svensson was AZ nog op zoek naar een extra rechtsback. Tijdens de voorbereiding stond Yukinari Sugawara veelvuldig op die plek. Met Aslak Fonn Witry heeft AZ-coach Pascal Jansen daar nu extra mogelijkheden.

De 25-jarige Fonn Witry speelde de afgelopen drie jaren in de Zweedse competitie voor Djurgardens IF. Hij kwam daar tot 65 competitieduels en maakte daarin 10 doelpunten. Hij kwam tot dusver nog niet uit voor het Noorse nationale team.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]