Ga naar Content

Rechter beslist over verlenging voorarrest tweede verdachte (18) in Mallorca-zaak

De rechter-commissaris in Utrecht bepaalt vandaag of de tweede verdachte in de Mallorca-zaak langer in voorarrest blijft. De 18-jarige Hilversummer wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling waarbij Carlo Heuvelman (27) om het leven kwam. Daarnaast wordt hij ook verdacht van de mishandeling van iemand anders uit de vriendengroep van Carlo.

Foto: Ralf Roletschek (FAL or GFDL 1.2), via Wikimedia Commons

Woensdag hield de politie een 19-jarige Hilversummer aan in de zaak. Hij wordt verdacht van twee pogingen tot doodslag tijdens twee vechtpartijen en wordt ook verdacht van het medeplegen van doodslag op de 27-jarige Carlo. Vrijdag werd duidelijk dat deze verdachte twee weken langer vast blijft zitten.  

Dodelijke vechtpartij

Eind vorige maand werd Heuvelman volgens ooggetuigen uit het niets aangevallen door een groep van negen Nederlanders. Hij belandde in het ziekenhuis en overleed een paar dagen later. De man zou door één van de daders tegen zijn hoofd zijn geschopt. Volgens de lokale politie hadden de daders al urenlang opstootjes veroorzaakt.

De negen verdachten zijn allemaal tussen de 18 en 20 jaar oud. Acht komen er uit Hilversum, de negende komt uit Bussum. Na de mishandeling vertrok het merendeel van de groep naar Nederland. Eén van hen is in Spanje gearresteerd; hij bleef op het eiland om de sleutels van het huurhuis in te leveren. Hij zou niet mee hebben gedaan aan de mishandeling en is ondertussen ook weer vrijgelaten.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]