Ga naar Content

Jong Ajax verliest eerste competitiewedstrijd met Heitinga op de bank

John Heitinga had zijne eerste competitiewedstrijd als trainer van Jong Ajax anders voorgesteld. Op bezoek bij ADO Den Haag verloren de Amsterdamse beloften met 2-0 van de eredivisie-degradant.

John Heitinga op de bank bij Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Heitinga nam deze zomer het stokje over van Mitchell van der Gaag, die de nieuwe assistent van Erik ten Hag werd bij het eerste van Ajax. Jay Gorter debuteerde in het doel van de Amsterdammers en was meteen van waarde voor zijn ploeg. De aanwinst moest meermaals in actie komen.

Verder stond vrijwel hetzelfde team als afgelopen seizoen op het veld in Den Haag. Beide ploegen wisten in de openingsfase weinig indruk te maken. Voor rust was ADO dichtbij een treffer, maar Gorter liet zich tot drie keer toe niet verschalken. Kort na rust moest Gorter het antwoord op de inzet van Amar Catic wel schuldig blijven: 1-0.

Tekst loopt door onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Jong Ajax groeide na de tegentreffer beter in de wedstrijd en kreeg via Rasmussen de grootste kansen, maar tot twee keer toe keerde doelman Koopmans zijn inzet. Op het moment dat het Haags Kwartiertje begon, kreeg Rio Hillen een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij stuitte op Koopmans. In de slotfase kopte Thomas Verheydt het duel in het slot: 2-0.

Maandag 16 augustus wacht de volgende ontmoeting voor Jong Ajax. Dan is FC Dordrecht de tegenstander op Sportpark De Toekomst.

Opstelling Jong Ajax: Gorter, Regeer, Llansana, Hillen (83. Yah), Baas, Fitz-Jim, Hlynsson (70. Van Gelderen), Jensen, Rasmussen, De Waal (70. Hansen), Martha (46. Ünüvar)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]