Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Knap gelijkspel voor Telstar tegen FC Emmen bij seizoensopening

6 augustus 2021, 22.11 uur · Aangepast 6 augustus 2021, 23.25 uur · Door Stef Swagers

Thuis tegen FC Emmen is Telstar de eerste divisie prima begonnen. De Witte Leeuwen hielden de eredivisiedegradant op 1-1. Glynor Plet zorgde in de vijfde minuut voor het allereerste doelpunt van het seizoen.

Glynor Plet zorgde voor het eerste doelpunt van het eerste divisie-seizoen - Pro Shots / Remko Kool

De Witte Leeuwen kenden een droomstart tegen FC Emmen. Binnen vijf minuten zorgde Glynor Plet al voor de 1-0. De spits werkte een uitstekende voorzet van Yassine Zakir binnen.

Een fris en energiek Telstar beet goed van zich af en legde FC Emmen bij vlagen hun wil op. Toch stond het binnen een half uur gelijk. Verdediger Jip Molenaar maakte een inschattingsfout, waarna Emmen-speler Jasin-Amin Assehnoun spits Jeredy Hilterman bediende. Hij schoof de bal simpel langs keeper Trevor Doornbusch: 1-1.

Gelijkspel over de streep getrokken

Na die gelijkmaker werd de bezoekers sterker, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren in de eerste helft. Ook na rust was Telstar grotendeels gelijkwaardig aan het sterker geachte FC Emmen.

De ploeg van trainer Andries Jonker had het ook aan Doornbusch te danken dat het 1-1 bij bleef. Hij redde twee keer katachtig op inzetten van Hilterman. Bij de tweede poging schoot Assehnoun in de rebound nog over. Tussendoor werkte Telstar-verdediger Delvechio Blackson een harde voorzet bijna in eigen doel.

Beide ploegen kregen in het laatste kwartier meerdere mogelijkheden om drie punten te pakken, maar het bleef bij twee doelpunten op Sportpark Schoonenberg. Met NAC Breda treft Telstar volgende week opnieuw een sterke tegenstander in de tweede speelronde van het seizoen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]