Tegentreffer in blessuretijd zorgt voor kater bij seizoenstart FC Volendam

FC Volendam heeft meteen averij opgelopen in de eerste speelronde van het eerste divisie-seizoen. Op bezoek bij FC Eindhoven werd het in blessuretijd 2-2. Aanwinsten Damon Mirani en Daryl van Mieghem zetten Het Nieuwe Oranje in de eerste helft nog op een 2-0 voorsprong.

Aanvoerder Damon Mirani kon de late gelijkmaker niet voorkomen - Foto: Pro Shots / Johan Manders

FC Volendam begon sterk in Noord-Brabant en dat leverde direct een treffer op. Aanvoerder Mirani schoot in de twaalfde minuut knap raak met een schot uit de draai. Brian Plat scoorde al in dezelfde aanval na een scrimmage, maar scheidsrechter Sam Dröge zag niet dat bal over de doellijn was.

Snel na de openingstreffer kreeg de thuisclub nog een tegenslag te verwerken. FC Eindhoven-doelman Nigel Bertams kon namelijk niet verder vanwege een blessure. Aan de andere kant werd Filip Stankovic, de nieuwe keeper van Volendam, een aantal keer aan het werk gezet. Hij slaagde met verve met twee fraaie reddingen.

Schitterende vrije trap

Het overwicht van FC Volendam kwam vijf minuten voor rust nog meer tot uiting op het scorebord. Daryl van Mieghem legde vanaf een meter of 25 aan voor een vrije trap en krulde de bal prachtig in de bovenhoek: 0-2.

Tekst loopt verder onder de afbeelding

Daryl van Mieghem schiet een vrije trap schitterend in de kruising - Foto: Pro Shots / Johan Manders

Op slag van rust deed FC Eindhoven plots wat terug. Een stomme overtreding van Calvin Twigt in het strafschopgebied betekende een penalty voor de Brabanders. Joey Sleegers maakte geen fout vanaf elf meter en zorgde ervoor dat beide ploegen met 1-2 aan de thee gingen.

Met de aansluitingstreffer op zak begon FC Eindhoven goed aan het tweede bedrijf. Zo redde Stankovic opnieuw goed op een inzet van doelpuntenmaker Sleegers. Namens FC Volendam werd Joey Antonioli gevaarlijk, maar hij mikte net naast.

Late gelijkmaker

Diezelfde Antonioli raakte een kleine tien minuten voor tijd de paal. Dat werd Volendam in de blessuretijd uiteindelijk fataal. Invaller Kevin Visser werd verrast, waarna Sleegers zijn tweede van de avond maakte: 2-2.

Volgende week speelt FC Volendam de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen. Vrijdagavond 13 augustus is ADO Den Haag de tegenstander aan De Dijk.