Ga naar Content

Dierenambulance draait op voor duizenden euro's aan dierenartskosten

De dierenambulance zit met rekeningen die oplopen in de duizenden euro's, omdat eigenaren onvindbaar zijn. Ook voeren mensen de katten in de veronderstelling dat het lief is, maar zodra ze een beestje ziek aantreffen, neemt niemand zijn of haar verantwoordelijkheid. Het maakt vrijwilliger Ellen van Praag boos. 

Kosten lopen op voor de dierenambulance - NH Nieuws

Volgens de dierenambulance is een toename te zien in huisdieren zonder chip en eigenaren die nooit meer voor hun dier komen. "Wij moeten hoge dierenartskosten dragen zodat de dieren de beste zorg krijgen." 

Chippen

Ellen van Praag werkt voor de dierenambulance en wil elk beestje de juiste zorg geven. "Eigenaar of geen eigenaar, vele zijn op vakantie en hebben de dieren thuisgelaten omdat de pensions volzitten."

Veel kosten zouden bespaard blijven als mensen hun kat chippen. "Dit kost maar vijftien euro." Ook aan de mensen die denken dat hun kat altijd binnenblijft waarschuwt Ellen: "We hebben al meerdere katten van een flat gezien." 

Om de kosten te betalen vraagt de dierenambulance om een bijdrage via Facebook. Liever zien de vrijwilligers dat mensen zelf voor hun dier zorgen. En daar hoort betalen ook bij. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook