Ga naar Content

Amsterdamse meerkampster Anouk Vetter verovert zilveren plak

Anouk Vetter heeft zich via de 800 meter, het laatste onderdeel van de zevenkamp, verzekerd van een zilveren medaille. Het is de eerste olympische medaille voor de 28-jarige atlete uit Amsterdam. 

Foto: Pro Shots / George Deswijzen

Vetter ging na gisteren verrassend aan kop in het klassement. Na de eerste vier onderdelen wist ze boven topfavoriet én regerend olympisch kampioen Nafissatou Thiam te blijven.

Nederlands record

Vanmorgen presteerde Vetter echter wat minder op de onderdelen verspringen en speerwerpen, waardoor ze haar eerste plek kwijtraakte aan de Belgische Thiam. Zij pakte vanmiddag ten koste van de Amsterdamse de gouden medaille. Vetter tekende wel met 6.689 punten voor een Nederlands record.

Het brons was ook voor Nederland. Emma Oosterwegel stond vierde voor het laatste onderdeel en kwam bij de 800 meter als tweede binnen en gaat daardoor naar huis met brons.

Vetter werd geboren in Amsterdam, maar verhuisde op haar elfde naar Nieuw-Vennep. Op haar zeventiende verkaste ze naar Papendal, waar ze zich helemaal kon toeleggen op de sport.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]