Ga naar Content

Klaver met zusjes De Witte op het nippertje door naar estafettefinale 4x400 meter

De vrouwelijke estafetteploeg heeft op het nippertje de finale van de estafette 4x400 meter weten te halen. De ploeg - met de Noord-Hollandse Lieke Klaver en de zusjes Lisanne en Laura de Witte - kwam met een Nederlands record de finish over en dat was net genoeg voor een plek in de finale. 

Vreugde bij het Nederlandse viertal na de bekendmaking van hun finaleplek - Foto: Pro Shots / George Deswijzen

De drie Noord-Hollanders beten het spits af tijdens de estafette, waarna Femke Bol zorgde voor een slotakkoord. De atlete uit Amersfoort begon na de laatste wissel als zevende (één na laatste), met een flink achterstand op haar eerst volgende tegenstander uit Oekraïne.

Na een flinke inhaalslag vond ze in de laatste bocht aansluiting bij de nummers 3 en 4 en kwam ze na een foto finish als vierde over de finishlijn. De vierde plek geeft geen recht op een plek in de finale, maar de tijd (3.24,01) was voldoende om door te gaan naar de eindstrijd om de medailles. 

Zaterdag zal het Nederlandse viertal aan aantreden in de finale. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]