Ga naar Content

Nadine Visser naar finale 4x100 meter met estafetteploeg

De vrouwelijke estafetteploeg heeft zich vannacht verzekerd van een plek in de finale van de 4x100 meter op de Olympische Spelen. De vrouwen - met de Hoornse  Nadine Visser in de ploeg - zijn met een tijd van 42,81 seconden nipt door naar de eindstrijd in Tokio.

De tweede wissel tussen Dafne Schippers en Marije van Hunenstijn - Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

De ploeg met ook Dafne Schippers, Marije van Hunenstijn en Naomi Sedney werd vijfde in hun serie en dat was op het nippertje genoeg voor een plek in de eindstrijd. De nummers één, twee en drie van beide series plaatsten zich namelijk rechtstreeks en ook de twee tijdsnelsten gingen door. Nederland haalde het uiteindelijk op basis van de tijd. Morgenmiddag om 15.30 uur is de finale.

Moeizame wissel

Nederland had geen foutloze race. Het ging in de eerste wissel bijna mis tussen Schippers en Visser. Schippers vertrok iets te vroeg en moest inhouden om het stokje van Visser over te nemen.

De tijd van 42,81 was langzamer dan het Nederlands record van 42,04 uit 2016, waarmee de estafetteploeg destijds in Amsterdam de Europese titel veroverde.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]