Amsterdam

NL
V

Twee Amsterdamse vaccinatielocaties straks dicht: "Grootschalige gaan we afbouwen"

4 augustus 2021, 18.00 uur · Aangepast 4 augustus 2021, 19.01 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Eerst is in Amsterdam op 15 augustus de Calandhal aan de beurt, op 26 augustus sluit ook de NDSM-loods de deuren. Het grootste deel van de vaccinatie-operatie zit erop en dus richt de GGD zich meer op "gericht vaccineren".

Twee grote priklocaties sluiten in Amsterdam - NH Nieuws

"De grote bulk hebben we nu gehad op de grote locaties", zegt GGD-arts Tjalling Leenstra. "Van dat grootschalige gaan we naar meer gericht en lokaler. Dus meer in de stadsdelen vaccineren, waar we overigens al een tijdje mee bezig zijn."

Vaccinatiegraad

Met kleinere locaties, vaccinatie-units en de prikbus bijvoorbeeld. De vaccinatiegraad in de regio Amsterdam-Amstelland ligt nu, inclusief de mensen die nog wachten op hun tweede prik, op 66 procent. Stadsdelen als Nieuw-West (50 procent) en Zuidoost (49 procent) blijven daarbij nog flink achter en ook bij de jongeren houdt het nog niet over.

Leenstra: "Dat moet nog goed op gang komen. We zien wel dat veel zich laten vaccineren, maar nog niet de aantallen die je graag zou zien."

Mocht straks besloten worden dat er ook in Nederland derde prikken worden uitgedeeld, dan schaalt de GGD weer op. "Die flexibiliteit hebben we, dat hebben we denk ik wel bewezen."

Op de grote locaties kun je nu ook nog zonder afspraak terecht voor een coronavaccin. Vakantiegangers die terugkeren en voor wie niet de plicht maar wel het advies geldt om zich te laten testen, ook dat kan op een aantal GGD-locaties zonder afspraak. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]