Ga naar Content

De Aftrap: nieuwe talkshow bij start van nieuwe voetbalseizoen

Bij het begin van het nieuwe voetbalseizoen start NH Sport op televisie met de nieuwe talkshow De Aftrap. Elke vrijdag ontvangen presentatoren Jack Mühren en Edward Dekker prominente gasten uit de voetbalwereld. Vrijdag om 17.15 uur schuiven in de eerste aflevering Gerald Vanenburg en Wim Jonk aan.    

Edward Dekker, Ed Guyt en Jack Mühren (vlnr) - Foto: foto: Johan de Wit

Vanenburg was als voetballer in de jaren tachtig en negentig succesvol bij Ajax en PSV. Met de Eindhovenaren won hij in 1988 de Europa Cup I, de voorloper van de Champions League. In datzelfde jaar werd hij met het Nederlands elftal Europees kampioen. Tegenwoordig is de 57-jarige Vanenburg techniektrainer bij Ajax.

Gerald Vanenburg - Foto: Pro Shots/Joep Leenen

Wim Jonk begint aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van FC Volendam en vierde als voetballer successen bij Ajax, PSV en Inter Milan. Op zijn palmares staan onder meer twee UEFA-Cup zeges, de voorganger van de Europa League. De Volendammer kwam 49 keer voor Oranje uit. 

FC Volendam-trainer Wim Jonk - Foto: Pro Shots/Remko Kool

Natuurlijk gaat het aan tafel over de start van het nieuwe voetbalseizoen. Met het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV en de eerste speeldag in de eerste divisie. Mooie anekdotes komen voorbij. Halverwege de uitzending gaat Ed Guyt op bezoek bij topscorer Robert Mühren om een potje 'te knikkeren'. Ter afsluiting stellen de gasten hun favoriete elftal samen voor 'FC De Aftrap'. 

Herkenbaar

"Dit is een programma waarin de kijker zich zeker herkent. Het gaat immers over hun favoriete voetbalclub", aldus Dekker. "Met aan tafel bekende gasten die weten waarover ze het hebben, omdat ze hun sporen in de voetbalwereld ruimschoots hebben verdiend." NH Sport maakt het programma in nauwe samenwerking met Lokale Omroep Volendam Edam (LOVE). De opname is in het geheel vernieuwde decors van de studio in Volendam.

De eerste uitzending van De Aftrap zie je vrijdagavond om 17.15 uur met daarna elk uur de herhaling in de carrousel. 

Aflevering 1 De Aftrap - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]