Ga naar Content

Aantal coronabesmettingen in regio Haarlem fors gedaald

Het aantal mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Foto: AT5

In de gemeente Haarlem zijn de afgelopen week 119 mensen per 100.000 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen week 195 personen positief zijn getest op corona, volgens het RIVM een flinke daling vergeleken met de week daarvoor.

Heemstede en Bloemendaal

In de gemeente Heemstede zijn per 100.000 inwoners de afgelopen twee weken 92 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er 25 personen positief hebben getest op corona.

In Bloemendaal zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 93 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 22 personen positief hebben getest op corona.

Zandvoort

In de gemeente Zandvoort ligt het aantal nieuwe besmettingen het laagst. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 87 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 15 personen positief hebben getest op corona.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]