Ga naar Content

Mega-reuzenrad arriveert in Zandvoort, aankleding dorp gaat van start

De opbouw van het grote reuzenrad op het Badhuisplein is vanochtend begonnen. In aanloop naar de Formule 1 vinden vanaf dit weekend verschillende activiteiten in Zandvoort plaats. Het reuzenrad is er één van.

Reuzenrad in Zandvoort wordt weer opgebouwd - Foto: NH Nieuws / Marieke Pijlman

De vrachtwagen met het rad staat inmiddels op de boulevard. “De opbouw zal binnen een paar dagen klaar zijn”, zegt Zandvoort Marketing directeur Lana Lemmens. “Vanaf zaterdag 7 augustus gaat 'het grootste reuzenrad van Nederland' draaien”, aldus Lemmens.

Naast het reuzenrad van zo’n 50 meter hoog komen er meer activiteiten op het plein. “Ondanks de coronamaatregelen die op dit moment vanuit de overheid gelden, willen we er iets heel feestelijks van maken", zegt Lemmens. "Daarom komt er nog een kinderkartbaan en een hinkelbaan in de vorm van het circuit.”

Zestien vlaggen

Zandvoort begint vanaf maandag 9 augustus met de aankleding van het dorp voor de Formule 1. “We beginnen met het plaatsen van zestien vlaggen op vier rotondes. Vanaf 16 augustus tot de laatste week voor het race-evenement zullen we de rest van het dorp aankleden.”

Het is niet de eerste keer dat er een reuzenrad komt te staan in Zandvoort. “Zeker met een groot race-evenement maakt een groots reuzenrad het plaatje compleet", stelt Lemmens.

Het reuzenrad blijft staan tot en met 5 september.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]