Ga naar Content

Toine van Huizen verklaart opmerkelijke transfer: "Niet de club die ik gelijk voor ogen had"

Voor Noord-Hollandse begrippen was de overstap van Toine van Huizen van De Graafschap naar FC Dordrecht opvallend. Een terugkeer bij Telstar leek een logischere stap. "Dit was ook niet de club die ik zelf gelijk voor ogen had", zegt Van Huizen, die kersverse vader van een tweeling is.

Papa Toine van Huizen over zijn opvallende stap naar FC Dordrecht - NH Nieuws

"Er verandert gewoon veel, maar het is hartstikke leuk", zegt de 31-jarige voetballer over zijn huidige leven. Met de komst van de tweeling "Als je in een keer twee kinderen in je schoot geworpen krijgt, verandert er iets. Ik ben het liefst dag en nacht met ze en ik hoop een leuke vader te zijn", aldus Van Huizen.

Opmerkelijke overstap

Met zijn transfer van De Graafschap naar FC Dordrecht zorgde Van Huizen voor gefronste wenkbrauwen. "Er waren soortgelijke clubs als De Graafschap waar ik mee gesproken heb alleen vielen die om verschillende redenen af", vertelt de inwoner van Middenbeemster over zijn opmerkelijke stap naar Dordrecht. "Vervolgens heb ik een goed gesprek met trainer Michele Santoni gehad."

Van Huizen sprak dan ook met Telstar. De stap naar Velsen-Zuid zou ook logisch zijn gezien zijn verleden bij de Witte Leeuwen. "Na mijn keuze voor Dordrecht waren er bij Telstar wel wat vraagtekens. Dat is ook begrijpelijk. Alleen het voorstel van Telstar kwam niet in de buurt van Dordrecht."

Bekijk de video voor het hele verhaal van Toine van Huizen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]