Ga naar Content

Nog geen volle voetbalstadions tot 1 september

De stadions in de eredivisie en eerste divisie mogen in de maand augustus nog niet volledig gevuld worden. Dat maakte demissionair ministerpresident Mark Rutte vandaag bekend op een persconferentie. Tot 1 september mogen de stadions voor tweederde gevuld worden.

Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

Deze maatregel gold al tot 13 augustus, maar is nu verlengd voor heel augustus. Dat betekent in de eredivisie dat Ajax de eerste twee thuiswedstrijden tegen NEC (14 augustus) en Vitesse (29 augustus) voor beperkt publiek moet spelen.

AZ heeft 'geluk' als het gaat om de eredivisie. De Alkmaarders spelen pas 11 september de eerste thuiswedstrijd tegen PSV. Aanvankelijk zou AZ op zondag 22 augustus thuis spelen tegen Fortuna Sittard, maar dat duel is verplaatst omdat AZ op 19 en 26 augustus play-offs voor de Europa League speelt en zich daar volledig op wil focussen. Echter moet het Europese thuisduel wel voor beperkt publiek gespeeld worden. 

Seizoenkaarthouders van Ajax kunnen net als vorig seizoen hun geld terugvragen wanneer zij vanwege de coronamaatregelen een wedstrijd moeten missen. Op die manier komt Ajax zijn seizoenkaarthouders tegemoet.

FC Volendam en Telstar

Ook voor FC Volendam en Telstar gelden de nieuwe maatregelen tijdens de eerste twee thuisduels. FC Volendam speelt op vrijdag 13 augustus thuis tegen ADO Den Haag en op vrijdag 27 augustus thuis tegen MVV. Telstar opent aankomende vrijdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen, waarna ze twee weken later, op vrijdag 20 augustus, de thuiswedstrijd spelen tegen Roda JC. Al deze wedstrijden zullen dus niet in volle stadions gespeeld mogen worden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]