Start van hoofdcontent

LAREN

nl

Steeds meer klachten van Laarders over overlast door jongeren

2 augustus 2021, 12.16 uur · Aangepast 2 augustus 2021, 15.18 uur · Door Sjoerd Stoop

Laarders klagen deze zomer veel meer over overlast door jongeren. Dat meldt de gemeente. De klachten gaan onder meer over harde muziek of gillende jongeren tot laat in de nacht. Laren stelt dat de klachten de aandacht hebben.

Foto: Jongeren stock - Flickr/Josbert Lonnee

Dat de klachten toenemen heeft volgens de gemeente alles te maken met de zomer, wanneer klachten elk jaar toenemen. Daar komt nog eens bovenop dat de coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld en jongeren elkaar weer vaker ontmoeten. 

Laren stelt dat het graag een gesprek aanknoopt met de jongeren als er klachten komen over overlast. "Sommige bewoners hebben er weinig last van, anderen voelen zich er onveilig bij. Dat is vervelend. Ook jongeren zoeken een plek waar zij kunnen samenkomen. Zij zijn er niet op uit om overlast te veroorzaken", aldus de gemeente. 

Handhavers van de gemeente Laren bezoeken vaak plekken waar veel jongeren samenkomen. Ook jongerenwerkers gaan de straat op om te voorkomen dat ze voor overlast zorgen. 

Meldingen niet acuut opgepakt

Laren roept mensen die overlast van jongeren ervaren op om dat te melden, maar waarschuwt wel dat meldingen niet acuut worden opgepakt. Wel gaat de gemeente er 'zo snel als mogelijk' achteraan. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]