Ga naar Content

Nadine Visser komt net tekort voor medaille in olympische finale

Nadine Visser is in de olympische finale als vijfde geëindigd. De 26-jarige atlete snelde op de 100 meter horden naar een tijd van 12,73 seconden, maar voelde achteraf dat er meer in had gezeten.

Nadine Visser liep de vijfde tijd in de Olympische finale - Foto: Andy Astfalck/Orange Pictures

Visser slaagde er niet in om sneller te lopen dan in de halve finale (12,63). Voor een medaille moest de Hoornse haar persoonlijke record (12,62) aanscherpen. Ondanks dat ze een tiende boven haar tijd van gisteren zat, is ze wel de snelste Europese atlete op de 100 meter horden.

Het goud in Tokio ging naar Jasmine Camacho-Quin in 12,37 seconden. Kendra Harrison (12,52) en Megan Tapper (12,55) completeerde het podium.

"Ik liep goed tot horde zes en daarna kon ik mijn tempo niet houden", zei Visser na afloop tegen de NOS. "In de serie ging het goed om het door te trekken. Ik voelde mezelf zo verbeten en dacht echt dat ik hard ging lopen. Ik baal wel echt flink."

Visser komt op de Olympische Spelen nog in actie op de 4x100 meter estafette. De series daarvan zijn op donderdag om 03.00 uur 's nachts en vrijdagmiddag volgt de finale.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]